L'ALFABETITZACIÓ DIGITAL I ELS PUNTS ÒMNIA
Pere Marquès Graells
(2003)
Departament de Pedagogia Aplicada, Facultat d'Educació, UAB


1.- La cultura i l'educació pel desenvolupament personal (intel.lectual, emotiu, valors...), la integració social (inserció laboral) i el desenvolupament comunitari (actuació social).

... La cultura i la societat de la informació. http://peremarques.net/si.htm

2.- Les aportacions de les TIC a la societat.

... Què ens aporten les TIC? Avantatges i inconvenients. http://peremarques.net/tic.htm Qualitat de vida versus marginació.

3.- El ciberespai i el seu paper a l'Era Internet.

... Ara vivim en 3 móns! Aprofitament educatiu del ciberespai. Formació continuada (+ informació + comunicació + actuació social...).

4.- Nous temps (nova cultura), noves competències.

... Avui en dia, per viure en aquesta nova Societat de la Informació, totes les persones necessitem noves competències, algunes de les quals estan relacionades amb les TIC. http://peremarques.net/competen.htm

... Molt aviat, qui no sàpiga LLEGIR a través de les fonts d'informació digitals, ESCRIURE amb els editors informàtics i COMUNICAR-SE a través dels canals telemàtics serà un analfabet.

5.- Nous estris, noves metodologies per a ensenyar i aprendre.

... Formació centrada en l'alumne, personalització (a partir d'interessos, necessitats, capacitats...), autonomia, creativitat, anàlisi crítica, treball colaboratiu... http://peremarques.net/perfiles.htm Creació de coneixement útil versus memorització.

6.- Present i futur de l'alfabetització digital als punts ÒMNIA.

... Problemàtiques i solucions

... Quo vadis OMNIA?


http//peremarques.net